breakpoint vier dag van de croissant | Breakpoint by G&V

breakpoint-antwerpen-noorderlaan

Vier met ons dag van de croissant

Op 30 januari vieren we de dag van de croissant!

Op 30 januari vieren we de dag van de croissant! De croissant is wereldwijd populair en niet meer weg te denken van onze 'zondagse ontbijttafel'. Oorspronkelijk uit Wenen, heeft deze Franse lekkernij zijn eigen 'je ne sais quoi' gevonden. En oude croissants? Die zijn nog vol avontuur, als perfecte basis straalt hij in talloze belegcombo's. Lees verder voor allerlei culinaire ontdekkingen!

 

Een Franse lekkernij?

De croissant, het knapperig broodje uit Frankrijk… Niets is minder waar want dit  half maantje vond zijn oorsprong namelijk in Oostenrijk. August Zang , een Oostenrijkse bakker die in 1893 zijn bakkerij 'Boulangerie Viennoise' startte in Parijs verkocht hier deze Oosterijkse lekkernij onder de noemer 'Kipferl' (minder luchtig en kruimelig, maar nog steeds populair in Oostenrijk). Het broodje werd later door de Fransen ontdekt en herwerkt tot de croissant die we op vandaag kennen.

 

Beleg voor elk

Hoe eet jij je croissant het liefst? Puur natuur, met zoet of hartig beleg? Hier wat inspiratie:

     

       -Brie, geroosterde pancetta & honing 

       -Roomkaas, gerookte zalm, frisse citroen 

       -Pindakaas en//of chocopasta, banaan, pecan        

 

"Less waste, more taste" 

 

Een croissantje over van het ontbijt? Gooi deze niet weg, je kunt er alle kanten mee op.

 

Enkele idee'tjes:

Croque-ssant: Beleg met ham en kaas en bak in de oven of croque machine, héérlijk cheesy. Op het Breakpoint menu.

Maak broodpudding: Verwerk oude croissants in een luxe zoete broodpudding en bekom zo een verrassende twist op dit klassieke gerecht.

 

Deel dit bericht